“Ik was afgestudeerd in toerisme, een branche die volledig op z’n gat lag. Dus had ik even géén idee hoe ik mijn carrière moest beginnen. Zoiets verzuchtte ik bij een vriendin, die vlak daarvoor was bemiddeld door ViaJou. Zelf had ik nog het vooroordeel dat me dat geld zou kosten, dat ik daaraan vast zou zitten.

Maar dat is niet zo, als werkzoekende kun je hier kosteloos terecht. Dat heb ik gedaan, met de algemene vraag: Kunnen jullie mij helpen? Er ontstond al snel een positief, open gesprek vanuit mijn situatie. Lotte was heel behulpzaam en noemde ViaJou ‘een paar extra oren en ogen op de arbeidsmarkt’.

Toen bleek dat ViaJou zelf op zoek was naar een consultant. Daarnaar heb ik gesolliciteerd en nu werk ik hier. Met toerisme heeft het niets te maken, maar ik vind het fantastisch. Met veel vrijheid en verantwoordelijkheid bemiddelen wij kandidaten van begin tot eind. Het commerciële aspect triggert mij en als ik iemand op de juiste werkplek krijg, geeft dat veel voldoening. Het is heel persoonlijk werk binnen een hecht netwerk in en rond Breda.”