Terug naar nieuws

LinkedIn : Hét zakelijke platform

Tegenwoordig kan een perfect LinkedIn profiel niet meer ontbreken wanneer jij actief op zoek bent naar een nieuwe baan. Veel bedrijven bekijken jouw LinkedIn voordat zij jou uitnodigen voor een gesprek, daarnaast wordt er op LinkedIn ook veel gezocht naar potentiële collega’s en werkt elk recruitmentbureau met dit platform. Genoeg redenen dus om jouw profiel te optimaliseren, om online ook jezelf op de juiste manier te presenteren.

Kopregel
Zorg ervoor dat in de kopregel duidelijk naar voren komt waar jij naar op zoek bent. Veel werkzoekenden schrijven ‘Op zoek naar een nieuwe uitdaging’ als omschrijving. Dit laat totaal niet zien waar jij naar op zoek bent, hoeveel uur, etc. Door zo specifiek mogelijk te zijn kom jij sneller bij een LinkedIn zoektocht naar voren.

Samenvatting
Het is belangrijk om jezelf in een aantal woorden te kunnen omschrijven. Niet alleen voor jouw LinkedIn profiel, maar ook als jij een sollicitatiegesprek hebt. Wie ben jij? Waar ben je goed in? Wat voor een soort bedrijf past bij jou? etc. Verwerk dit in een kort stukje en jij hebt een duidelijke samenvatting. Zie hieronder een voorbeeld.

Gedreven, ondernemend en commercieel. Deze drie eigenschappen passen goed bij mij 
en wil ik graag kunnen gebruiken in een nieuwe functie. 
Bij voorkeur doe ik dit bij een MKB bedrijf in de FMCG branche. 

Ik werk graag in samen met een ambitieus team, maar vind het fijn om vrijheid te hebben en mezelf volledig te kunnen ontplooien. 
Waarmee ik mijzelf onderscheid? De combinatie van commercie en creativiteit.
Ik weet situaties nét anders te benaderen, waardoor er vaak mooie kansen ontstaan. 

Rollen die bij mij passen:
Accountmanager (relatiebeheer) | Inkoper | 

Meer weten: stuur mij een connectieverzoek!

Wil jij dat bedrijven/recruiters jou direct kunnen benaderen, voeg dan jouw email of telefoonnummer toe.

Werkervaringen
Natuurlijk verwerk jij jouw werkervaring op LinkedIn. Zorg ervoor dat jij ook beknopt jouw taken uitwerkt, zodat men meteen een overzicht heeft van de ervaringen die jij opgedaan hebt. Werk jij met bepaalde systemen? Benoem deze dan ook!

Vaardigheden en onderschrijvingen
Voeg hier jouw vaardigheden in en laat deze door jouw netwerk onderschrijven. Dit laat zien waar jij goed in bent en dit wordt dan bevestigd door jouw netwerk.

Overig
Zorg ervoor dat jij een profiel maakt dat bij jou past. Gebruik een representatieve en zakelijke foto waar jij duidelijk op te zien bent én zorg voor een achtergrond die alles versterkt.

Een verzorgd LinkedIn profiel zorgt voor een sterke eerste indruk. Daarmee trek je passende vacatures aan én organisaties die écht bij jou passen. Door een sterke persoonsomschrijving laat je meteen zien wat je in huis hebt, waardoor organisatie jou ook zullen zien als een interessante kandidaat die weet wat hij/zij wil.

 

 

INSCHRIJVEN
close slider

    Schrijf je in als kandidaat bij ViaJou!

    Vul a.u.b. alle velden correct en volledig in.

    Upload hier uw recente CV (voorkeur in Word)

    Een inschrijving zal door ViaJou vijf jaar bewaard worden, waarbij je altijd de mogelijkheid hebt de inschrijving tussentijds in te trekken.
    Voor meer informatie: zie ons privacy statement.