WERKGEVERS

U bent aan het overwegen om een werving & selectiebureau in te schakelen. U twijfelt. Het liefste werft u natuurlijk zelf uw kandidaten, want wie kent uw bedrijf beter dan uzelf? Aan de andere kant, de juiste kandidaat heeft u na weken nog niet gevonden en het kost inmiddels meer tijd (en geld) dan nodig. Er zijn verschillende tegenargumenten die u waarschijnlijk vaker gehoord heeft. Vandaar dat wij juist de tegenargumenten uitlichten en u overtuigen waarom u wél voor ViaJou zou moeten kiezen.

‘Wij doen het werving & selectieproces liever zelf’

Dit begrijpen wij! Als u zelf geschikte kandidaten kan vinden die voldoen aan de verwachtingen die u hebt en eisen die u stelt, zonder dat het veel extra tijd kost, dan is dat natuurlijk ideaal. Dit is helaas niet altijd het geval. Op dit moment zitten we in een kandidaat-gedreven markt. Goede kandidaten zijn schaars en zult u niet snel tegenkomen in deze markt. Zij zullen namelijk zelf oriënteren, zonder dit te laten merken aan hun huidige werkgever. Laten wij nou net deze kandidaten in ons netwerk hebben!

‘Jullie weten toch niet wat wij zoeken’

Door alleen naar een website te kijken niet nee. Daar geloven wij ook niet in. Als u wenst dat wij met u mee zoeken met een vacature dan plannen wij een bezoekafspraak in. Met twee man sterk komen wij langs bij u op locatie om het bedrijf te leren kennen. Hoe ziet het team eruit? Wat voor type past bij het team? Welke cultuur heerst er? Door écht met u in gesprek te gaan proberen wij zoveel mogelijk kennis te vergaren over uw bedrijf om zo de perfecte match te kunnen maken. Wij doen dit met z’n tweeën, aangezien dan 1/3 van ons team het bedrijf al kent en tijdens een gesprek goed kan aanvoelen of hij/zij past binnen het team.

‘Wat als de kandidaat toch niet geschikt blijkt te zijn?’

Wij gaan er natuurlijk vanuit dat de kandidaat die bij u aan de slag gaat, na onze selectie en meerdere gesprekken bij u op kantoor, aansluit bij de verwachtingen. Toch kan het wel eens gebeuren dat het toch niet loopt zoals gewenst. Dan gaan wij met u in gesprek en zorgen wij dat we samen een passende oplossing vinden.

‘Ik vind die start-kosten altijd zo’n onzin’

HA, die hanteren wij niet ? Wij werken op een ‘no-cure-no-pay’ basis. Dat betekent dat er pas kosten zijn verbonden aan onze dienstverlening, zodra een kandidaat bij u aan de slag gaat.

‘WIJ WILLEN DE KANDIDAAT LIEVER TIJDELIJK IN DIENST NEMEN’

De meeste opdrachtgevers kiezen voor werving & selectie, omdat in deze markt goede kandidaten schaars zijn en zij kandidaten graag direct aan zich binden. Voor kandidaten is het aantrekkelijker om een overstap te maken naar een bedrijf waar zij direct in dienst worden genomen. Maar natuurlijk is het mogelijk om kandidaten op uitzendbasis in dienst te nemen.

Mocht u na 1040 gewerkte uren besluiten de kandidaat toch te willen houden, dan kunt u de kandidaat kosteloos over nemen. Wilt u eerder de kandidaat overnemen, dan betaalt u de resterende uren (1040 uur minus de gewerkte uren) maal het uurtarief. Heeft u nog vragen en bent u benieuwd naar de tarieven die wij hanteren? Neem dan contact op met een van onze consultants. Zij gaan graag met u in gesprek om onze werkwijze verder toe te lichten en alle vragen die u heeft te beantwoorden.