Sietse heeft een grote passie, voetbal. Na jarenlang zelf in het goal te hebben gestaan, is hij nu al acht jaar actief in het voetbal als trainer en coach. Sietse is begonnen als keeperstrainer van jonge talenten op de vrijdagavond, maar nu al zeven jaar trainer/coach in het damesvoetbal bij OVV’67 uit Oosteind. Sinds twee jaar is hij ook onderdeel van het bestuur binnen de club en hoofdtrainer van het eerste dameselftal.  

Wat hem zo aanspreekt aan deze club is de combinatie van het willen presteren op de zondagen en de gezelligheid. Zodra het laatste fluitsignaal heeft geklonken, ongeacht het resultaat, knop om en een lekker biertje drinken. Uiteraard smaken ze wel beter bij winst.

Het leukste aan het coachen vindt hij het creëren van een team, die met en voor elkaar de strijd aangaan. Dat is ook waar hij het beste in is, want tactisch gezien is hij nog lang geen Pep Guardiola of Jürgen Klopp. Maar naast het verbeteren van het team, blijft Sietse zichzelf ook ontwikkelen, dus wie weet waar zijn trainerscarrière eindigt.

Jullie nog suggesties?

fotojulia

Interesse? Julia helpt je graag verder!

Bel of mail Julia met al jouw vragen. Julia staat voor je klaar en helpt je graag!