De persoon achter het cv

Al meer dan 30 jaar draait Steven mee in de recruitmentwereld. Zijn bureau wordt door mensen gezien als hét bedrijf om in de regio Breda een baan te vinden binnen de zakelijke dienstverlening. De persoonlijke benadering is de succesformule van ViaJou volgens Steven: “Het cv spreekt vaak voor zich. Wij zijn benieuwd naar de persoon achter het cv. Daarom gaan wij altijd bij onze kandidaten langs en komen zij ook bij ons op kantoor. Wij vinden het heel belangrijk om het gesprek aan te gaan. Misschien wilt iemand wel een hele andere kant op. Dat kom je met alleen een CV niet te weten.”

Een nieuwe recruitmentaanpak

“ViaJou heeft de afgelopen tijd een groei meegemaakt”, vertelt Myrthe Karman, consultant bij het bureau. “We groeiden uit onze oude werkwijze en zochten naar een nieuwe recruitmentaanpak. In die zoektocht stuitten we op Jobdigger.” Als werving- en selectiebureau gaat ViaJou voor de perfecte match tussen kandidaat en organisatie. “Voordat wij Jobdigger gebruikten was het soms een behoorlijke zoektocht om de juiste vacature voor de kandidaat te vinden. Met Jobdigger Insights gaat dit een stuk sneller”, aldus Myrthe.

“We gebruiken Jobdigger voornamelijk om nieuwe bedrijven op te zoeken voor kandidaten waar we in de eerste plaats geen passende vacature voor hebben. Voorheen belden we bedrijven als we dachten dat een kandidaat daar goed zou passen. Nu kunnen we heel gericht zoeken naar nieuwe bedrijven met openstaande vacatures en de kandidaat alsnog een passend aanbod doen. Met Jobdigger Insights kunnen we onze kandidaten aan ons binden en hen goed ondersteunen in de zoektocht naar de juiste baan”, aldus Steven. De eigenaar van ViaJou heeft Jobdigger sinds kort ook geïntegreerd in hun ATS systeem Carerix: “Het vinden een goede match gaat nu veel makkelijker en efficiënter.”

Van wervingsbureau naar adviserend partner

Maar het werving- en selectiebureau maakt niet alleen gebruik van Jobdigger om kandidaten aan een mooie baan te helpen. Ze zetten de arbeidsmarktdata van Jobdigger ook in om bedrijven die op zoek zijn naar kandidaten te adviseren. “De markt is momenteel erg krap. Dat maakt het voor bedrijven een uitdaging om aan geschikt personeel te komen. Om dit inzichtelijk te maken bij onze klanten gebruiken wij ook de marktanalyses van Jobdigger. Hiermee laten we zien hoe schaars de markt is binnen een functie of regio, welke concurrenten deze functies ook zoeken en wat het gemiddelde salaris is bij deze functie. Met de arbeidsmarktdata van Jobdigger kunnen we onze klanten adviseren en ondersteunen bij de juiste wervingsstrategie. Door deze kennis versterken wij onze positie op de markt”, vertelt Steven.

Ondanks dat Steven de data van Jobdigger nog niet lang gebruikt, is hij erg tevreden over wat het hem tot nu toe gebracht heeft. ViaJou heeft in een korte tijd meerdere plaatsingen weten te doen met behulp van de inzichten uit arbeidsmarktdata. Ook de collega’s van Steven zijn erg blij met deze nieuwe aanpak. Hij ziet veel mogelijkheden om Jobdigger nog verder te integreren binnen ViaJou. Meer weten over ViaJou? Neem een kijkje op hun website.

Benieuwd hoe de arbeidsmarktdata van Jobdigger jouw organisatie verder kan helpen? Neem gerust contact op met één van onze medewerkers of laat een bericht achter via het contactformulier.

fotokelsey

Interesse? Kelsey helpt je graag verder!

Bel of mail Kelsey met al jouw vragen. Kelsey staat voor je klaar en helpt je graag!