Esther de Greeuw werkt al 26 jaar bij Capable, sinds een jaar of vijf als HR-manager.

“Ik heb het bedrijf zien groeien, van rolletjes draad en kabel tot de high tech van vandaag. De producten zijn enorm veranderd, en we bieden nu een heel divers pakket. Altijd als oplossing voor een unieke klantvraag. We maken alles zelf, op een van onze drie productielocaties.”

Capable heeft inmiddels 64 medewerkers, van wie er 13 dit jaar zijn begonnen. En er is nog meer potentie, vertelt Esther. “We zullen ook de komende tijd mensen aannemen. Om die druk te verlichten, hebben we ViaJou ingeschakeld. Zij hebben drie collega’s voor ons gevonden, voor administratie en inkoop, en ook een nieuwe vacature loopt ViaJou. Dat bevalt ontzettend goed.”

Eerder werkte Capable met uitzendbureaus en ook nu nog gebruikt Esther zelf Indeed om mensen te vinden. “Dat lukt best, maar het kost veel tijd en energie. Je moet daarmee een beetje mazzel hebben. Maar we moeten wel efficiënt te werk gaan, dus ben ik erg blij met hulp van buitenaf. Bovendien merk ik dat ViaJou met goede kandidaten komt, mensen die bij ons passen en goed gemotiveerd zijn. De voorselectie zit goed in elkaar.”

Dat is belangrijk, zegt Esther, omdat Capable mensen zoekt voor de lange termijn. “Geen jobhoppers. Het is erg fijn dat ViaJou kandidaten al heeft geïnterviewd. En dat daarvan een verslag wordt gemaakt. Er zit aandacht achter, ook richting ons: Na onze aanvraag kwamen ze langs voor een gesprek en een rondleiding. Ze waren heel geïnteresseerd, wilden echt de cultuur leren kennen. Ik ken bureaus die cv’s gewoon doorduwen, maar met ViaJou hebben we iets te kiezen.”

Wat Esther ook kan waarderen, omdat ze zelf zo is: eerlijkheid en directheid. “Ik ben recht voor z’n raap, kritisch waar nodig, en dat herken ik in ViaJou. Het is een jong, enthousiast team. Zakelijk op de inhoud, informeel in het contact.”

fotojulia

Interesse? Julia helpt je graag verder!

Bel of mail Julia met al jouw vragen. Julia staat voor je klaar en helpt je graag!