Basics

Ten eerste is het belangrijk om een foto op jouw cv te zetten. Bedrijven vinden het vaak fijn om te zien wie de persoon achter het cv is. Een foto zorgt letterlijk voor een gezicht bij het cv. Wij raden kandidaten altijd aan tijd te nemen voor een foto. Gebruik dus geen vakantiekiekje, maar een zakelijke foto die professionaliteit uitstraalt.

Daarnaast zijn er een aantal standaard punten die verwerkt moeten worden in een cv.

  • Naam: Dit mag alleen jouw voornaam zijn als je dat fijn vindt
  • Leeftijd: Dit blijft natuurlijk een discussiepunt, maar het is voor een opdrachtgever altijd fijn om te weten
  • Woonplaats: De stad/ het dorp waar je woont is voldoende
  • Geslacht: optioneel (Mannelijk, Vrouwelijk, etc)
  • Nationaliteit: optioneel (let op: Je schrijft dan bijvoorbeeld: Nederlandse)
  • Rijbewijs: Wat voor rijbewijs én of je over een auto beschikt.

Wij komen vaak cv’s tegen waar BSN nummers of rekening nummers op vermeld worden. Deze gegevens moet je nooit zonder doel delen! Zeker niet op een cv wat openbaar is.

Profielbeschrijving

Omdat je maar één keer een eerste indruk kan maken met jouw cv is het belangrijk om een korte persoonsomschrijving over jezelf toe te voegen. In een aantal regels omschrijf jij wie jij bent, wat voor bedrijven bij jou passen, waar jouw ambities liggen en waar jij het beste tot je recht komt. Dit moet geen opsomming zijn van jouw werkzaamheden, maar een toevoeging aan jouw profiel hebben. Als je aparte stappen hebt gemaakt in jouw carrière is het handig dit hier te benoemen, zodat vragen daarmee al beantwoord zijn.

Vind jij het lastig om jezelf te omschrijven, vraag dan eens aan collega’s, vrienden en/of familie hoe zij jou zien.

Opleidingen

Omschrijf duidelijk welke opleidingen je gevolgd hebt en of jij jouw diploma behaald hebt. Verwerk hier jouw daadwerkelijke studies. Cursussen komen onder een ander kopje in het cv.

2011 – 2016  HBO Vrijetijdsmanagement (diploma behaald)
  Minor: Commerciële Economie
  BUAS, Breda

Werkervaring

Bedrijven vinden het belangrijk om concreet te weten wat voor werkervaring jij opgedaan hebt. Hierdoor kunnen zij namelijk zien met welke taken jij kennisgemaakt hebt én of dat raakvlak heeft met de functie die zij in gedachten hebben. Daarom is het belangrijk om duidelijk, maar kort, te omschrijven wat jouw functie is én wat voor taken daarbij horen.

Sept. 2016 - heden Consultant Werving & Selectie
  ViaJou werving & selectie, Breda
   
  - Het complete werving & selectie traject
  - Intake gesprekken met kandidaten
  - Kandidaten zoeken in het CRM-systeem, LinkedIn, Netwerk en Nationale Vacaturebank.

Ben jij een starter? Dan kan jij hierin ook jouw bijbanen verwerken. Heb jij al langere werkervaring, dan is het aan te raden onderscheid te maken tussen jouw professionele ervaring én jouw bijbanen. Wij werken zelf met het kopje ‘werkervaring’ en het kopje ‘Bijbanen & stages’.

Computervaardigheden

Hier beschrijf jij met welke computersystemen/programma’s jij ervaring hebt. Denk hierbij ook aan eventuele CRM systemen.

Taalvaardigheid

Hier verwerk jij natuurlijk de talen die je spreekt. Heb jij ooit Duits gehad op de middelbare school, maar kom jij op dit moment niet verder dan ‘nein’ en ‘aber naturlich’, verwerk deze taal dan niet in jouw cv. Hierdoor verwacht een bedrijf ook niet dat jij de taal spreekt. Weet jij op welk niveau jij de taal beheerst, verwerk zit dan zeker in jouw cv.

Nederlands Moedertaal
Engels Zeer goed (C2)
Duits Basis (B1)

Nevenactiviteiten

Ben jij actief (geweest) op jouw sportclub, studieverening, etc. Dan is dit het moment om het te delen. Hier kan jij ook eventueel vrijwilligerswerk verwerken. Zorg er wel voor dat het relevant is voor jouw carrière. Heb jij toen jij 14 was geholpen met een open dag, dan is dat, nu je 25 bent, niet meer relevant.

Hobby's

Hobby’s zeggen meer over jou dan je denkt. Bedrijven vinden het vaak interessant om te weten wie jij bent in jouw vrijetijd. Omschrijf jij jezelf als sociale en ondernemende young professional, maar breng jij jouw weekend bij voorkeur Netflixend op de bank door, dan botst dat met elkaar.

Creativiteit

Jouw cv moet een reflectie zijn van wie jij bent. Ben je een beetje handig met photoshop, of een ander creatief programma. Dan heeft het zeker een meerwaarde om jouw cv hiermee op te maken. Gelukkig kan je tegenwoordig veel templates voor Word van internet halen, waardoor het maken van een onderscheidend cv niet alleen voor de creatieveling is weggelegd. Zorg ervoor dat jouw cv doet waarvoor het nodig is: laten zien wie jij bent en wat voor ervaring jij hebt. Creativiteit heeft zeker een meerwaarde, maar het moet geen circus worden. Overzicht en inhoud is het allerbelangrijkste.

Samenvattend

Een goed cv vergroot de kans om aan tafel te komen bij een opdrachtgever. Het is een korte samenvatting van wie jij bent en wat je kan. Zorg er daarom voor dat jouw cv alle bovenstaande punten bevat om zo een goede eerste indruk achter te laten.

viajouwvoorbeeld cv 847x1024
steven

Interesse? Steven helpt je graag verder!

Bel of mail Steven met al jouw vragen. Steven staat voor je klaar en helpt je graag!