Na haar HBO-studie Trendwatching & Concept Creation stond Naomi op een kruispunt: Ze kon haar eerste echte carrièrestap zetten, maar intussen was haar bijbaan bij Jumbo “een beetje uit de hand gelopen”. Daar deed ze erg leuk, afwisselend werk met groeiende verantwoordelijkheden. En ze zag niet direct kansen die naadloos aansluiten op haar studie. Dus wat was wijsheid?

“Op mijn Linkedin-profiel had ik gemeld dat ik openstond voor een baan,” vertelt Naomi. “Dan weet je dat er een hoop reacties komen, en inderdaad. Een daarvan kwam van Sietse, die ik ken van een vakantietrip. Toeval, maar dat maakt het net iets makkelijker om te reageren. Of ik een keer wilde komen praten over mijn carrière, vrijblijvend.”

Naomi had op dat moment al een paar sollicitatiegesprekken gevoerd, ook om überhaupt een beeld te krijgen bij banen en bedrijven. “Al die verschillende functienamen voor in feite dezelfde werkzaamheden, ik vond het verwarrend. Wat precies de rol van ViaJou zou zijn, wist ik vooraf niet. Maar wel dat ze alles weten over de arbeidsmarkt, dus het leek me wel handig om het gesprek aan te gaan. Ik was zoekende.”

In dat gesprek ging het sterke en zwakke punten, interesses en vooral over jezelf zijn. “Als je solliciteert, moet je je niet anders voordoen. Dat levert niks op. Ik gaf aan dat ik graag contact heb met mensen, dat ik van divers werk houd en dat ik meteen écht aan de slag wil. Ervaring opdoen en dan eventueel wat opleiding. Commerciele medewerker binnendienst, dat sprak me wel aan.”

ViaJou selecteerde een handvol passende vacatures, zowel qua functie als bedrijfscultuur.
“Ik heb vier gesprekken gehad en twee aanbiedingen. Toen werd het een kwestie van gevoel, ofschoon ik goede, praktische begeleiding kreeg in die afweging. ViaJou heeft het beste met je voor, dat merk je voortdurend. Of ik mijn nieuwe baan zou hebben binnengehaald zonder hen, dat weet je nooit. Maar ik weet zeker dat het hele proces veel sneller ging. Als ik ooit weer op een kruispunt beland, weet ik wie ik moet bellen.”

pfanneroos

Interesse? Anne-Roos helpt je graag verder!

Bel of mail Anne-Roos met al jouw vragen. Anne-Roos staat voor je klaar en helpt je graag!