Je hebt eindelijk je diploma in handen, het werkende leven kan nu beginnen. Je hebt vier jaar lang gewerkt naar dit moment. Je mag gaan doen waarvoor je hebt gestudeerd. Maar voor veel ex-studenten is dit erg lastig, want waar begin je op de ijsberg die de arbeidsmarkt heet?

Allereerst is het belangrijk om te bedenken welke richting je precies op wil. Met een diploma Human Resource ManagementCommerciële Economie of Bedrijfskunde op zak kun je nog heel veel verschillende richtingen op. Maak voor jezelf een lijstje met welke specifieke taken je terug wil zien in je baan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan onderwerpen die je leuk vond tijdens stages, of vakken die je aanspraken. Maar ook kan het handig zijn om op internet te bekijken welke specifieke functies er aansluiten op jouw profiel. Eveneens is het fijn om te bedenken in welke branche je werkzaam wil zijn. Een accountmanager rol in bijvoorbeeld de logistiek is heel anders dan een accountmanager rol in de FMCG-branche. Bedenk dus goed voor jezelf wat je aanspreekt. Het kan werken wanneer je voor jezelf een lijstje maakt met organisaties die je aanspreken.

viajou nieuws afgestudeerd2

Daarnaast is het ook van belang om te beseffen dat niet elke rol hetzelfde is, ook al heeft deze wel dezelfde naam. In grote lijnen zal de functie hetzelfde zijn, maar neventaken kunnen heel anders zijn, wat voor jou doorslaggevend kan zijn. Lees daarom de vacatures altijd goed en aandachtig door en klik niet gelijk weg.

Veel starters op de arbeidsmarkt lopen vaak tegen hetzelfde probleem aan: te weinig ervaring. In veel gevallen vraagt een werkgever 5 jaar werkervaring. Bij ViaJou werving & selectie zijn wij gespecialiseerd in young professionals. Veel van onze opdrachtgever hebben een mooi aanbod aan startersfuncties. Een mooi onderdeel van deze rollen, is dat er veel doorgroeimogelijkheden zijn. Je krijgt écht de kans om een succes van de rol te maken en jezelf onmisbaar te maken binnen het bedrijf.

Wij werken samen met grote internationale bedrijven in de regio Breda. Je kan dus op de fiets naar je werk. Onze kracht ligt in ons netwerk. Wij kennen veel lokale bedrijven. Wij vinden het belangrijk om jouw karakter te matchen aan de bedrijfscultuur. Wij kijken verder dan het CV. Het belangrijkste is dat zowel jij áls de opdrachtgever beide op hun plek zitten.

Dus weet jij niet helemaal wat je zoekt en vind je het lastig om te bepalen welke kant je op wil? Neem contact op met een van onze consultants. Wij helpen jou graag verder in jouw zoektocht naar jouw droombaan.

steven

Interesse? Steven helpt je graag verder!

Bel of mail Steven met al jouw vragen. Steven staat voor je klaar en helpt je graag!