Terug naar nieuws

500 plaatsingen, hoe doen jullie dat dan? 

Mijlpaal! Deze maand hebben wij de 500ste plaatsing gerealiseerd. Dat betekent dat 500 kandidaten via ons een baan gevonden hebben! Hier zijn we natuurlijk super trots op. Hoe komen wij in deze krappe arbeidsmarkt aan de juiste kandidaten?

Netwerk

‘Ons geheim’ is eigenlijk niet zo spannend. We werken veel vanuit ons netwerk. We zijn dagelijks in gesprek met diverse kandidaten die in een baan zitten, maar oriënterende zijn naar een volgende stap. Sommige kandidaten willen bijvoorbeeld dichter bij huis werken, kunnen bij hun werkgever niet meer doorgroeien of halen niet meer voldoende energie uit hun baan. We nemen met hen door wat voor hen een overstap waard is, want deze kandidaten zeggen niet zomaar hun baan op. Het kan dus voorkomen dat wij een half jaar in contact zijn met iemand, zonder daar een baan voor te hebben, maar als de perfecte functie dan langskomt kan het snel gaan. Daarnaast zijn we ook heel eerlijk: we kunnen niet voor iedereen de juiste baan vinden.

Transparantie

Het belangrijkste van onze werkwijze is dat wij met de kandidaten op één lijn komen. Eerlijkheid en transparantie is hierbij van belang. Wij zijn altijd transparant over de bedrijfscultuur, salarisindicatie, collega’s, sollicitatieproces, etc. Wat we hiervoor terug verwachten? Een kandidaat die er niet omheen draait. Spreekt een vacature / bedrijf je niet aan? Geef dit dan aan. Dan passen we het zoekprofiel aan en kijken verder naar een betere match. Daarnaast worden we graag op de hoogte gehouden over waar de kandidaat zich bevindt in zijn/haar sollicitatieprocedure. Heb je al drie gesprekken ingepland? Super! Laat dit alleen even aan ons weten, zodat we weten waar we aan toe zijn.

Het draait om de kandidaat

Het allerbelangrijkste is dat wij gaan voor een langdurige match. Wij willen dat zowel de kandidaat als de klant tevreden is en dat zij beiden gelukkig zijn met elkaar. Soms komen we vacatures tegen die niet bij ons open staan, maar waar wij een kandidaat zeker op zien passen. Dit delen wij dan ook met hen. Het gaat erom dat de kandidaat een baan vindt, natuurlijk bij voorkeur via ons, waar hij/zij naar op zoek is. Als wij hier niets in kunnen betekenen, geven wij de kandidaat natuurlijk de mogelijkheid zelf te solliciteren en bieden de handvatten waar nodig. We geloven in wederkerigheid* en geloven dat het altijd, misschien indirect, weer terugkomt. Ideologisch? Misschien, maar het werkt voor ons.♦

*Een samenwerking op basis van gelijkwaardigheid, waarbij er sprake is van tweerichtingsverkeer. Het is geven en nemen, samen leren en gemeenschappelijke problemen oplossen. (bron)

INSCHRIJVEN
close slider

    Schrijf je in als kandidaat bij ViaJou!

    Vul a.u.b. alle velden correct en volledig in.

    Upload hier uw recente CV (voorkeur in Word)

    Een inschrijving zal door ViaJou vijf jaar bewaard worden, waarbij je altijd de mogelijkheid hebt de inschrijving tussentijds in te trekken.
    Voor meer informatie: zie ons privacy statement.